Menu

Meclis qırımlılarnı işğalciniñ ordusına yardım etmemege çağırdı

19 Sentâbr 2022
Meclis qırımlılarnı işğalciniñ ordusına yardım etmemege çağırdı

Ukrainanıñ qıtaviy topraqlarına istilâ etken rus ordusınıñ adiy ihtiyaclarınıñ kemligi bar.

Qırımtatar Milliy Meclisiniñ başı Refat Çubarovnıñ yazğanına köre, Herson vilâyetini ve Zaporijjâ vilâyetiniñ qısmını işğal etken ast bölükler ayrıca gece maalinde kerekli eşyalarsız qalalar.

– Añlaşılır ki, bizim içün bu büyük bir +, çünki rus askerleriniñ duyğanları suvuq ava çöl şartlarında olarnıñ ruhu bozmağa başlay. Aynı zamanda vaziyetni mümkün olğan şekilde yahşılaştırmaq içün rusiyenin mahsus hızmetleri talipler ve ayvanlar kibi öz aracıları ve haberdarcıları qırım ealisinden issi urbalarnı toplmağa tırışa, – dep qayd etti.

Mezkür haberler sebebinden, işğal etilgen Qırımnıñ sakinlerine muracaat etemiz:

  • issi urbalarnıñ toplanmasına ve ‘gumanitar’ yardımnıñ halqara cinayetçilerge ve öldüricilerge – Ukrainanıñ topaqlarına istilâ etken rus askerlerine – toplanmasınen bağlı diger başqa aktsiyalarğa qatılmañız;
  • unutmañız ki, bu tür aktsiyalarda siziñ bir kerelik göñülsiz iştirakiñiz (‘yoq’ aytamağanıñızda) bile Qırımnıñ rus işğaline yardım olaraq tanınacaqtır;
  • issi urbalarnı ya da urbañız olmasa, para bermege  sizge teklif etken toplayıcılarğa cesür olaraq red etiñiz.

Hatılañız ki, suvuq ava ve açlıq sebebinden ruhu bozğan rus askerleriniñ bu tür vaziyetinden bir çıqışı bar: olar silâsını atıp, Ukraina Silâlı quvetleriniñ bölüklerine teslim olmalılar.