Menu

Zelenskıy, Ukrainanıñ işğal etilgen bütün şeerleriniñ azat etileceklerini bildirdi

19 Sentâbr 2022
Zelenskıy, Ukrainanıñ işğal etilgen bütün şeerleriniñ azat etileceklerini bildirdi

Ukraina Prezidenti Volodımır Zelenskıy bildirdi ki, Ukraina rus tecavuzcılarınıñ işğal etkenleri şeerlerini qaytacaq, digerleri ise bizge kerekmey. Prezident bunı aqşam video muzakeresinde ifade etti.

– İzüm, Balakliya, Kupyansk ve Harkiv vilâyeti – azat etkenimiz şeerler ve cemaatlardır. Bu sözler şu anda duyula. Er bir yerde duyula. Mariupol, Melitopol ve Herson da duyula, amma olarnı azat eteceklerimizde daa sıq ve küçlü sesnen duyulacaqtır. Donetsk, Horlivka ve Luhansk te duyulacaqtır. Canköy, Kezlev, Yalta da. Saip olmağanımızler bizge kerekmey. Tek bizim sözlerimiz, ukrain sözlerimiz duyula. Er saba, er kün, er aqşam, er gece – endi 207 kün boyunca, – dep qayd etti.

Zelenskıy hatırlattı ki, Ukraina Silâlı Quvetleri, Mahsus operatsiyalar quvetleri, Mudafaa nazirliginiñ istihbarat baş idaresi, Ukraina telükesizlik hızmeti, territorial mudafaa, sıñırcılar ve İİNniñ bütün sisteması (Milliy gvardiya ve Milliy politsiyadan Fevqulâde vaziyetler devlet hızmetiniñ qurtarıcılarına) yardımınen ukrain topraqları azat etile.