Меню

«Виставка «Крим з любов’ю» є джерелом для захоплення і внутрішньої радості» , – Рефат Чубаров

15 Січня 2014
«Виставка «Крим з любов’ю» є джерелом для захоплення і внутрішньої радості» , – Рефат Чубаров

15 січня 2014 року в Акмесджиті відкрилася виставка «Крим з любов’ю». Авторами та ініціаторами заходу виступили художники різних жанрів , національностей і поколінь , які проявляють інтерес і любов до справжньої , унікальної історії та культури півострова , що збереглися в народному мистецтві кримських татар.

За словами організаторів виставки , що відбулася в рамках проекту «Кримський стиль» , інтерес і любов до історії та культури Криму дозволяють їм в сучасних умовах відроджувати і розвивати давні традиції корінного народу Криму .

Автором проекту виставки , відомим художником Мамутом Чурлу була виконана величезна робота з вивчення орнаментальної спадщини , розшифрована семантика стародавньої образотворчої мови .

У заході взяли участь Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров , член Меджлісу Шевкет Кайбуллаєв , Голова Ревізійної комісії Курултаю кримськотатарського народу Алі Озенбаш , художники , мистецтвознавці та кримська громадськість.

«Це напрочуд світлий день , і не тому що сьогодні на вулиці тепла і сонячна погода, – сказав глава Меджлісу Рефат Чубаров. – Не кожна тема і не кожна виставка приносить таку радість душі. Дуже часто буває , що із захопленням виникає якесь занепокоєння. Сьогодні в цьому залі я не відчуваю нічого , окрім захоплення і внутрішньої радості».

Глава Меджлісу також відзначив високу значимість виставки, де представлено фактично майбутнє Криму , яке об’єднує його жителів. Більш того , за його словами , від гостей виставки глава Меджлісу почув побажання , що подібного роду заходи є об’єднуючим фактором і повинні проходити частіше і повсюдно.

Рефат Чубаров подякував усім організаторам виставки і особливо тим , хто відвідав цей захід і отримав натхнення від унікальних творів авторів .

В свою чергу , Мамут Чурлу представив всіх тих , хто працював над виставкою , зазначивши , що на виставці представлені роботи сорока талановитих кримських майстрів.