Меню

В Меджлісі реалізуються нові ініціативи щодо надання допомоги співвітчизникам у введенні в експлуатацію домоволодінь

14 Січня 2014
В Меджлісі реалізуються нові ініціативи щодо надання допомоги співвітчизникам у введенні в експлуатацію домоволодінь

12 січня 2014 року після розширеної наради керівництва Меджлісу кримськотатарського народу з регіональними та місцевими меджлісами , депутатами місцевих рад та делегатами Курултаю 6 скликання Ак- Мечитського (Чорноморського) регіону голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та заступник керівника Управління по зв’язках з ветеранами кримськотатарського національного руху , громадськими організаціями Меджлісу кримськотатарського народу Динара Сейітгазієва вручили голові Ак- Мечитського регіонального меджлісу Шевкету Смаілову рішення про введення в експлуатацію трьох домоволодінь кримських татар в селі Ярилг’ач (Міжводне) .

Вручаючи документи , Динара Сейітгазієва подякувала Шевкету Смаілову , а також голові місцевого меджлісу села Ярилг’ач Фікрету Смаілову за надану ними допомогу в підготовці необхідних документів та за активну діяльність , завдяки якій співвітчизникам вдалося подолати труднощі при введенні в експлуатацію цих трьох домоволодінь, які мали місце.

Заступник голови Управління зазначила , що нова ініціатива нового складу Меджлісу кримськотатарського народу в сфері консультування громадян щодо питань введення в експлуатацію домоволодінь допоможе нашим співвітчизникам при мінімальних витратах отримати відповідні документи на свої будинки.

«Ми проводимо консультації та знайомимо людей з відповідною законодавчою базою, алгоритмом дій , щодо підготовки необхідних документів при мінімальних фінансових витратах , – підкреслила Сейітгазієва . – Наше завдання – щоб наші люди були грамотні у всьому – як оформляти землю , як оформляти будинки. Це стосується , частіше всього, нашого народу , оскільки більша частина нашого народу після повернення на Батьківщину будувала собі будинки».

Динара Сейітгазієва також підкреслила , що Управління по зв’язках з ветеранами кримськотатарського національного руху , громадськими організаціями готове надати допомогу по вводу в експлуатацію домоволодіння ветеранам кримськотатарського національного руху і всім тим , хто піддався масовій депортації 18 травня 1944 року за пільговими умовами.

Крім того , вона зазначила , що основними проблемами наших співвітчизників , у яких не введені в експлуатацію домоволодіння , є відмова у реєстрації дітей , яким виповнилося 16 років , а також питання з електрифікацією і газифікацією .

Для того , щоб наші співвітчизники могли доступно отримати безкоштовну консультацію , Управління буде проводити відповідну роботу з регіональними меджлісами і приймати громадян у центральному офісі Меджлісу кримськотатарського народу відповідно до встановленого графіка (перший і останній понеділок місяця).