Меню

Міжрегіональна нарада керівництва Меджлісу та керівників управлінь Меджлісу в Кезльовському (Євпаторійському) регіоні

13 Січня 2014
Міжрегіональна нарада керівництва Меджлісу та керівників управлінь Меджлісу в Кезльовському (Євпаторійському) регіоні

11 січня 2014 року відбулася міжрегіональна нарада керівництва Меджлісу та керівників управлінь Меджлісу з делегатами Курултаю кримськотатарського народу, головами місцевих органів національного самоврядування, депутатами місцевих рад і головами мусульманських громад Кезльовського (Євпаторійського) регіону.

У засіданні взяли участь Голова Меджлісу Рефат Чубаров, заступники голови Заур Смирнов, Айдер Аджимамбетов, Аслан Омер Киримли, Наріман Джелял, Ахтем Чийгоз, керівники управлінь та служб Меджлісу Сейдамет Яг’яєв, Бекір Мамутов і Гаяна Юксель, члени Меджлісу Динара Сейтгазієва, Зейнур Якубов, Ібраїм Чегертма, глава Ревізійної комісії Курултаю Алі Озенбаш, а також голова Кезльовського регіонального меджлісу Сулейман Абдуллаєв.

У ході наради глава Меджлісу Рефат Чубаров інформував присутніх про аналогічні наради в 11 регіонах Криму, що відбулися в грудні 2013 року, на яких відбулося знайомство з керівництвом управлінь і служб Меджлісу, їх функціональними обов’язками і повноваженнями, а також обмін думками про подальшу роботу регіональних меджлісів.

«Спільна, продуктивна робота і постійний діалог є основою роботи органів національного самоврядування з народом», – підкреслив Р.Чубаров. Також, за словами глави Меджлісу, підсумком міжрегіональних нарад стане проведення в Сімферополі розширеної зустрічі за участю представників усіх регіонів, на якій буде розглянута і вироблена концепція діяльності органів національного самоврядування кримських татар на 2014 рік.

Заступник Голови Меджлісу Заур Смирнов акцентував увагу голови та членів Кезльовського регіонального меджлісу на необхідності планувати свою діяльність і регулярно звітувати про підсумки проведених заходів.

Керівники управлінь і служб Меджлісу в ході спілкування з активом Кезльовського регіону, також звернули увагу на необхідність популяризації серед співвітчизників підписки на національні періодичні видання. «Наші національні газети і журнали, а також телебачення, радіо та інтернет-видання – це ваша трибуна, – підкреслив керівник управління Меджлісу з питань культури, історії та духовного життя Бекір Мамутов. – Пишіть, телефонуйте, розповідайте, пропонуйте і діліться вашими думками, пропозиціями та подіями, що відбуваються в житті співвітчизників».

Напередодні 70-ї річниці трагічної депортації кримськотатарського народу зі своєї історичної батьківщини, заступники глави Меджлісу Ахтем Чийгоз і Айдер Аджимамбетов повідомили співвітчизникам, які проживають в Кезльовському регіоні, що з 10 грудня 2014 року фактично стартувала політична кампанія кримських татар, головним посилом якої є відновлення колективних прав кримськотатарського народу.

«Послідовних і конструктивних рішень з боку керівництва країни ми не бачимо вже тривалий період, – заявив Чийгоз. – У цьому зв’язку , ми знову змушені вживати активних заходів, спрямованих на справедливе та об’єктивне рішення проблем нашого народу».

У свою чергу , Аслан Омер Киримли, розповідаючи про роботу свого управління зазначив, що головним завданням відомства, яке сформоване вперше в системі національних органів самоврядування, є розробка стратегії розвитку економіки кримськотатарського народу, його економічного потенціалу та перспектив. «Наше управління готове і відкрите до співпраці з усіма регіональними та місцевими меджлісами, активом і підприємницьким сегментом регіону» , – підкреслив А.О.Киримли.

Подальший формат міжрегіональної зустрічі проходив у режимі активного та змістовного обміну думками з поточних проблем, що стосуються роботи регіонального меджлісу і його місцевих представництв. Були озвучені питання про необхідність регулярних засідань регіонального меджлісу, звітності перед виборцями, а також рекомендовано регіональному меджлісу бути більш активним, не тільки в пам’ятні та знаменні дати , але і в повсякденній роботі.

На завершення зустрічі, глава Меджлісу звернув увагу, що Меджліс і його керівництво, завжди відкриті і готові до діалогу і спільного вирішення питань, що стосуються життя і долі народу. При цьому, Рефат Чубаров також підкреслив , що кожен кримський татарин, як громадянин України, має законне право вимагати від представників республіканської та державної влади ефективного вирішення своїх проблем в силу широкого спектра повноважень і ресурсів, якими наділена влада.