Меню

В Меджлісі нагородили переможців конкурсу дитячого журналу «Арманчик’» на краще оповідання про свою родину рідною мовою

27 Грудня 2013
В Меджлісі нагородили переможців конкурсу дитячого журналу «Арманчик’» на краще оповідання про свою родину рідною мовою

Редакція єдиного дитячого журналу кримськотатарською мовою «Арманчик’» підвела підсумки конкурсу на краще оповідання про свою сім’ю. За словами головного редактора Едіє Муслімової , бажаючих взяти участь у конкурсі виявилося дуже багато , що порадувало редакцію дитячого видання .

«Учасниками конкурсу були не тільки кримськотатарські дітки , – зауважила Муслімова . – Так , автором одного з найкращих оповідань стала учениця 3 класу Судакської національної школи Дарина Кріль».

Редакція обіцяє надрукувати всі оповідання в наступних номерах журналу . «Це був наш перший конкурс , але ідей дуже багато і ми маємо намір продовжити таку добру традицію , – говорить Е. Муслімова . – Наш колектив радий активному та допитливому інтересу до журналу з боку маленьких читачів , які надсилають прекрасні малюнки , авторські вірші та оповідання кримськотатарською мовою».

27 грудня в офісі Меджлісу відбулося урочисте нагородження всіх переможців конкурсу , оголошеного журналом «Арманчик’».

Глава Меджлісу Рефат Чубаров і головний редактор журналу Едіє Муслімова вручили авторам п’яти кращих оповідань планшети і почесні грамоти від Меджлісу , а ще десять учасників , чиї авторські історії про сім’ю порадували членів редакції, стали володарями фірмових кухлів з логотипом журналу «Арманчик’».

Не залишилися без уваги і талановиті педагоги , які вкладають свої знання і душу в учнів . Рефат Чубаров вручив вчителям національної школи в Старому Криму Ленурі Абдуллаєвій і Муміне Аблялімовій , а також вчителеві з Судакської національної школи Ленурі Сулеймановій почесні грамоти Меджлісу кримськотатарського народу і книгу «Шостий процес Мустафи Джемілєва».

«Меджліс кримськотатарського народу пишається , що приймає сьогодні настільки високих і почесних гостей як ви , – сказав глава Меджлісу Рефат Чубаров , звертаючись до маленьких переможців дитячого конкурсу. – Ви майбутнє нашої нації , більше того , своєю працею і гідними перемогами ви це підтверджуєте . Кожен з вас щиро любить свій народ і рідну мову , зберігає і шанує традиції родини». Глава Меджлісу також подякував організаторам конкурсу , а також батькам і педагогам , які допомагають розвивати талант у дітей та прищеплюють їм любов до рідної мови.

Вітаючи маленьких авторів з перемогою , головний редактор дитячого видання Едіє Муслімова висловила впевненість , що серед учасників конкурсу «Арманчик’» зростають майбутні журналісти , поети та редактори національних газет і журналів.

«Я впевнена , що і надалі всі наші діти , незалежно від національності , проявлять свої таланти , і ми розповімо про них на сторінках «Арманчик’» , – підкреслила Едіє Муслімова .

З добрими побажаннями та привітаннями з перемогою до діток звернулися також керівник управління Меджлісу з питань освіти кримськотатарською мовою та впровадження кримськотатарської мови в усі сфери державного і суспільного життя Криму Еміне Авамілєва і засновник центру дитячого розвитку «Фіданчик’» Енісе Абібуллаєва .

На завершення урочистої частини для діточок був накритий солодкий стіл.

Нижче публікуємо всіх переможців та призерів конкурсу :

Еміралі Нуралієв, учень 4 – А класу Старокримської національної школи ;

Ельмаз Абсеутова, учениця 5 класу , с.Петрівка , К’урманського (Красногвардійського) району ;

Тотай Амзаєва, учениця 3 – А класу Судакської національної школи

Іслям Рустемов, учень 3 – А класу Старокримської національної школи ;

Еміне Асанова, Судакська національна школа ;

Бекір Аблаєв, Кефе (Феодосія) ;

Діана Белялова, Судак ;

Еміне Усеінова, Судак ;

Зера Теміргазієва, Акмесджит ;

Феріде Сулейманова, Судак ;

Фатіма Сеітхалілова, Тарак’таш , Судакський район ;

Сабіна Сайдаметова, Ічкі (Совєтське) ;

Дарина Кріль, Судак ;

Ельвіна Керімова, Судак ;

Ахтем Арап, Ічкі (Совєтське) .