Меню

Глава Меджлісу привітав довгожительку Селіме Меметову з 103 –річчям

25 Грудня 2013
Глава Меджлісу привітав довгожительку Селіме Меметову з 103 –річчям

25 грудня 2013 року виповнилося 103 роки Селіме біта Меметовій – довгожительці з Сімферопольського району.

В село Юк’ари Асма Сімферопольського району , де сьогодні з родиною свого молодшого сина живе Селіме біта , привітати іменинницю з 103 -річчям приїхали глава Меджлісу Рефат Чубаров , член Президії Меджлісу Садих Табах , голова місцевого меджлісу в с. Донське Наріман Абдурахманов , численні родичі і сусіди.

Селіме біта народилася в 1910 році в Бахчисарайському районі , в с. Керменчик . За словами її молодшого сина Іси , Селіме біта була старшому дитиною в сім’ї , де виховувалося 9 дітей. «У перші роки депортації , мама , як і багато наших співвітчизників , висланих зі своєї батьківщини Криму на Урал , працювала в жахливих умовах на лісоповалі , – розповідає молодший син Іса . – Вона виховала нас з сестрою , своїх онуків і правнуків в любові і повазі до народу , батьківщини і Ісламу , гнівалась , коли хто-небудь починав у її присутності пліткувати або обманювати».

Разом зі своїми гостями Селіме біта випила ароматну каву і була активним співрозмовником в душевній розмові , багато жартувала і порадувала виконанням старовинних кримськотатарських пісень.

Селіме біта , подякувавши за теплі поздоровлення , побажала своїм гостям прожити в доброму здоров’ї довгі і щасливі роки на своїй батьківщині.