Меню

Головою Єди К’ую регіонального меджлісу обрано Ленура Аблязімова

21 Грудня 2013
Головою Єди К’ую регіонального меджлісу обрано Ленура Аблязімова

На виконання Рішення Меджлісу кримськотатарського народу від № 06 від 06.12.2013 р. «Про конференцію кримських татар Єди К’ую (Ленінського) регіону», 21 грудня 2013 року в Будинку культури смт. Ленінське пройшла регіональна конференція з виборів голови регіонального меджлісу Єди К’ую .

У роботі конференції взяли участь 93 делегати, що представляють 24 місцевих меджліси.

Вів конференцію Голова Центральної виборчої комісії Курултаю Заїр Смедляєв .

На конференції були присутні Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, його заступники Заур Смирнов та Айдер Аджимамбетов, керівники управлінь Меджлісу кримськотатарського народу Еміне Авамілєва і Сейдамет Яг’яєв, Голова Ревізійної комісії Курултаю 6 скликання Алі Озенбаш, член Меджлісу Гульнара Бекірова, голова Алуштинського регіонального меджлісу Енвер Арпатли, делегати Курултаю, обрані від Ленінського і Керченського регіонів і старійшини регіону.

У ході розгляду питання порядку конференції, затвердженої її делегатами, відбулася процедура висування кандидатів на посаду глави органу національного самоврядування кримськотатарського народу Єди К’ую регіону. Делегатами конференції були висунуті кандидатури Ібраіма Бормамбетова і Ленура Аблязімова. Обидва кандидати виступили перед делегатами конференції і дали вичерпні відповіді на запитання, що надійшли.

Голова лічильної комісії з проведення виборів голови регіонального меджлісу Єди К’ую Венера Фазилова озвучила протокол засідання лічильної комісії, ознайомила делегатів конференції з бланком бюлетеня, процедурою та порядком проведення прямого таємного голосування.

Після проведення таємного голосування були озвучені результати. Так, 50 делегатів конференції підтримали кандидатуру Ленура Аблязімова, а 43 – віддали свої голоси за Ібраіма Бормамбетова.

Відповідно з результатами голосування головою регіонального меджлісу Єди К’ую обраний Ленур Аблязімов.

Глава ЦВК Курултаю Заїр Смедляєв нагадав делегатам конференції, що членами регіонального меджлісу Єди К’ую відповідно з «Положенням про місцеві органи національного самоврядування кримськотатарського народу», автоматично є голови 24 місцевих меджлісів, а голова регіонального меджлісу має право включити до складу регіонального меджлісу до 1/3 кандидатур від загальної кількості місцевих меджлісів. Таким чином, за пропозицією нового голови регіонального меджлісу Єди К’ую Ленура Аблязімова до складу регіонального меджлісу додатково були включені 7 членів, серед них, Ібраїм Бормамбетов і колишній голова регіонального меджлісу Ельвіра Акімова.

Звертаючись до делегатів конференції і нового голови регіонального меджлісу Єди К’ую, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров привітав переможця і подякував учасникам за успішно проведені вибори. Голова Меджлісу висловив сподівання, що новообраний глава регіонального меджлісу докладе максимум зусиль, спрямованих на конструктивну роботу меджлісу в регіоні, а також рекомендував членам регіонального меджлісу активніше працювати зі співвітчизниками, грунтуючись на рішеннях традиційних національних інститутів – Курултаю і Меджлісу кримськотатарського народу.

Для довідки: У березні 2012 року головою Ленінського регіонального меджлісу була обрана Ельвіра Акімова, але у зв’язку з сімейними обставинами та за станом здоров’я, 12 листопада 2013 року Ельвіра Акімова звернулася в Міллі Меджліс із заявою про звільнення її з посади голови Єди К’ую (Ленінського) регіонального Меджлісу.