Меню

Заступники голови Меджлісу Заур Смирнов і Ахтем Чийгоз відвідали місце будівництва мечеті в К’арасубазарі

15 Грудня 2013
Заступники голови Меджлісу Заур Смирнов і Ахтем Чийгоз відвідали місце будівництва мечеті в К’арасубазарі

15 грудня 2013 року, на завершення міжрегіональних зборів керівництва Меджлісу в К’арасубазарському регіоні , заступники Голови Меджлісу Заур Смирнов і Ахтем Чийгоз в супроводі засновника Фонду імені Б.Чобан -заде Ресуля Веліляєва відвідали місце будівництва майбутньої міської мечеті в К’арасубазарі .

Як відомо , рідні брати Ресуль і Ремзі Веліляєви є головними ініціаторами будівництва міської мечеті в К’арасубазарі і 16 жовтня 2013 року, за участю Муфтія мусульман Криму hаджі Еміралі Аблаєва , керівництва Меджлісу , і великого скупчення кримськотатарської громадськості , представників кримськотатарської діаспори відбулася урочиста церемонія закладки капсули і першого каменя в основу мечеті, яка будується.

«Якщо було б літо , ми, безсумнівно, вже завершили б будівництво мечеті , – розповідає Ресуль Веліляєв . – Але , все одно , ми не скаржимося на темпи будівельного процесу і вдячні професійним будівельникам і всім , хто допомагає , за якісну та сумлінну роботу».

За його словами , К’арасубазарська міська мечеть зможе вмістити до 400 осіб, більше того , на території мечеті заплановано також будівництво медресе і окремого приміщення для імама мечеті.