Меню

Голова Меджлісу: Я горджуся тим, що кримські татари разом з українцями, зберігаючи свою гідність, будують незалежну європейську українську державу

15 Грудня 2015
Голова Меджлісу: Я горджуся тим, що кримські татари разом з українцями, зберігаючи свою гідність, будують незалежну європейську українську державу

«Вельмишановна громадо, дорогі побратими!

Людина, в якої немає гідності, перетворюється в раба. Народ, який втрачає гідність, йде в небуття. Я горджуся тим, що кримські татари, українці, зберігаючи свою гідність, пережили всі жахи 20-го століття. Я горджуся тим, що кримські татари, зберігаючи свою гідність, майже через півстоліття повернулися і ще повертаються на свою землю. Я горджуся тим, що мої побратими-українці разом з усіма, хто живе в Україні, маючи гідність, будують незалежну європейську українську державу, горджуся тим, що ми разом тут виборюємо таку державу, в якій будуть гідні умови і гідні права для всіх, хто тут живе.

Дорогі мої друзі, хочу сказати і повторити слова і думку шановного пана професора Брюховецького: маємо бути мудрими, маємо добитися, щоб цей уряд пішов у відставку, але маємо також думати, що буде завтра і з ким ми будемо вибудовувати українську державу тут в Києві, але й на місцях, але і в Криму.

Я, як ніколи, дай Боже, щоб я помилився, відчуваю небезпеку територіальної цілісності України і особливо в Криму: створюються штаби, готуються люди, відверто говориться про те, що мовляв, якщо нам не сподобається влада в Києві, ми тут проведемо референдум. Хочу сказати, і завершую цими словами, кримські татари з українцями були разом, є разом і будуть разом. Україна є єдиною, неділимою, а ми є її патріоти.

Маємо гідність і не дозволимо ні цьому уряду, ні іншим, якщо вони не винесуть уроків, нехтувати правами людей.

Наступний рік – 70-річчя геноциду кримськотатарського народу. Я просто зараз вже говорю цій владі, тій владі, яка обов’язково прийде на зміну цьому уряду, говорю про те, що завжди майте на увазі, якщо ви не будете рахуватися з гідністю людей, вони знову заповнять площі.

Виборюємо разом, будьмо разом і переможемо разом!

Слава Україні!