Меню

Дернек Бурси побудує в Іслям Терекському районі нову мечеть

11 Грудня 2013
Дернек Бурси побудує в Іслям Терекському районі нову мечеть

11 грудня в с.Кулеч Мечіт ( Новопокровка ) Іслям Терекського ( Кіровського ) району на місці будівництва майбутньої мечеті відбулася урочиста церемонія закладки капсули у фундамент майбутньої мечеті.

Фінансування будівництва мечеті здійснюється Товариством культури та взаємодопомоги кримських татар м. Бурси (Туреччина).

У заході взяли участь Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров , заступник Муфтія мусульман Криму Айдер Ісмаїлов , голова Товариства культури та взаємодопомоги кримських татар м. Бурси Аднан Сюєн , голова Іслям Терекського регіонального меджлісу Екрем Абдульватов , імам Іслям Терекського району Наріман Короглу , імам с. Кулеч Мечіт Емірулла Емірвелієв , члени регіонального та місцевого меджлісів , місцеві жителі.

Церемонія закладки капсули почалася з прочитання дуа (молитви ) імамом с.Кулеч Мечіт Емірулла Емірвелієвим .

Від імені Духовного Управління Мусульман Криму і муфтія мусульман Криму хаджі Еміралі Аблаєва присутніх привітав заступник муфтія Айдер Ісмаїлов. Він подякував Товариству культури та взаємодопомоги кримських татар м. Бурси в особі його голови Аднана Сюєена за благу справу будівництва мечеті і висловив надію , що така ініціатива знайде свою реалізацію і в інших районах Криму , де мусульмани також мають потребу в мечетях .

Аднан Сюєн, в свою чергу, поінформував громадськість , що згідно з проектом , на території мечеті с.Кулеч Мечіт також передбачається побудувати будинок для імама і будинок , де проходитимуть заняття з основ Ісламу і читання Корану .

У ході свого виступу голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав місцевих жителів також надавати підтримку будівництву мечеті , а після її відкриття приводити сюди своїх дітей і прищеплювати їм любов до Ісламу .

Перед проведенням закладки капсули був проведений обряд жертвопринесення тварини. Завершився захід також прочитанням дуа , яке прочитав заступник Муфтія мусульман Криму Айдер Ісмаїлов.