Меню

В окупованому Криму знищено два десантні катери росіян

10 Листопада 2023
В окупованому Криму знищено два десантні катери росіян

Під час операції ГУР у ніч на 10 листопада в окупованому Криму уражено не тільки два швидкісних десантних катери, а й особовий склад та бронетехніка російських військових, що знаходилася на борту.

Про це розповів Суспільному Крим представник Головного управління розвідки МО України Андрій Юсов.

“Так, сьогодні справді була “бавовна,” або по-іншому можна сказати – ГУРкіт. І так, можемо констатувати ураження двох десантних катерів швидкісних, і ураження такі, що потребують значного часу на відновлення, якщо взагалі відновлення будуть можливими”, — розповів військовий.

За його словами, йдеться не лише про ураження катерів, але й особового складу, а також бронетехніки, які перебували на їхніх бортах. 

“Це — важлива операція, бо дані катери мали використовуватися для розміщення на них систем протиповітряної та протиракетної оборони. І, звичайно, це добрі новини для України, що таких засобів у ворога стало менше”, – підкреслив Андрій Юсов. 

Представник української розвідки додав, що кількість ліквідованих окупантів на уражених двох катерах наразі ще уточнюється.

Крім того, Юсов зазначив, що ГУР не буде щодня робити анонси своїх операції у Криму, як це було напередодні ураження російських катерів, але планова робота Сил оборони України продовжується на всіх тимчасово окупованих територіях, як і продовжуються в окупованому Криму й операції української розвідки.