Меню

Хай живе сила духу та єдність турецького народу! Yaşasın, Türk milletinin sarsılmaz dirayeti ve birliği!

15 Липня 2023
Хай живе сила духу та єдність турецького народу! Yaşasın, Türk milletinin sarsılmaz dirayeti ve birliği!

15 липня 2023 року Турецька Республіка відзначає День демократії та національної єдності.

Цей день став знаковим для турецької нації. 15 липня 2016 року турецький народ під час супротиву спробі державного перевороту продемонстрував всьому світові свої найкращі якості: волю, єдність, згуртованість, мужність, патріотизм, стійкість до життєвих випробувань, і завдяки цьому зміг відстояти демократичні цінності і принципи.

Український та кримськотатарський народи, мабуть, як ніхто інші добре розуміють виклики, з якими тоді довелося стикнутися турецькій Нації. Адже понад 9 років поспіль Українська держава веде справедливу боротьбу за своє існування, за незалежність, за верховенство принципів демократії та свободи, а понад 500 останніх днів поспіль – у форматі повномасштабної російсько-української війни.

Тож, від імені Меджлісу кримськотатарського народу та себе особисто вітаю братню Турецьку Республіку з Днем демократії та національної єдності!

Користуючись цією приємною нагодою, сердечно бажаю турецькому народові – миру, стабільного розвитку та процвітання.

Український та турецький народи – непереможні!

Хай живе Туреччина!

Слава Україні!

Рефат Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу

Київ, 15 липня 2023 року

___________________________________________________________________________________________________________

Yaşasın, Türk milletinin sarsılmaz dirayeti ve birliği!

15 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti, devlet bayramlarından biri olan Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor.

Bu gün Türk milleti için bir dönüm noktası olmuştur. 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk milleti, darbe girişimi sırasında demokratik değerlerin bağlı olduğu irade, birlik, beraberlik, vatanseverlik, hayatın denemelerine dayanıklılık gibi en iyi niteliklerini tüm dünyaya sergilemiş ve bunun sayesinde kendi demokratik değerleri ile ilkelerini savunmayı becermişti.

Ukrayna ve Kırım Tatar halkları, Türk milletinin o dönemde karşı karşıya kaldığı zorlukları belki de hiç kimsenin olmadığı kadar gayet iyi anlıyordur. Ne de olsa, 9 yıldan fazla Ukrayna Devleti, varlığı, bağımsızlığı, demokrasi ve özgürlük ilkelerinin üstünlüğü için mücadele vermek ile beraber, 500 günden fazla bir süredir işbu mücadele tam ölçekli bir rus-Ukrayna savaşı formatında geçmektedir.

Bu münasebetle, Kırım Tatar Milli Meclisi ve şahsım adına kardeş Türkiye Cumhuriyeti’nin Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum!

Bu güzel bir fırsatı değerlendirerek, Türk milletine barış, istikrarlı kalkınma ve refah içtenlikle diliyorum.

Ukrayna ve Türk halkları yenilmezdir!

Yaşasın, Türkiye!

Slava Ukrayini! / Ukrayna’ya şeref olsun!

Refat Çubarov

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı

Kyiv şehri,

15 Temmuz, 2023 tarihli