Меню

Першому заступнику Голови Меджлісу Наріману Джелялу виповнюється 43 роки

27 Квітня 2023
Першому заступнику Голови Меджлісу Наріману Джелялу виповнюється 43 роки

Наріману Джелялу, заарештованому 4 вересня 2021 року та згодом засудженому російськими окупантами до 17 років позбавлення волі, виповнюється 43 роки.

У своєму останньому слові під час судилища, здійсненого над ним російськими окупантами, Наріман Джелял сказав:

– Я переконаний, що, виступаючи на захист свого народу, своєї держави – України, я сприяв і свідомо ставив собі таку мету: захист інтересів усіх людей, їхніх прав і свобод, благополуччя та мирного існування. Бо я не уявляю собі добробут корінного народу Криму – кримських татар – поза демократією, норми та механізми якої покликані служити на благо всім людям. Тим часом, залишаючись протягом багатьох років прихильником ненасильницької політичної боротьби, я відчуваю гордість за ту стійкість і мужність, які демонструють мої співгромадяни, в тому числі кримські татари, захищаючи свою країну від нічим невиправданої військової агресії, жертвами якої стали десятки тисяч мирних людей, військовослужбовці з обох сторін.

У день народження нашого мужнього побратима Нарімана Джеляла висловлюємо йому та його сім’ї слова підтримки та гордості за мужність, яку вони проявляють разом.

Немає жодних сумнівів у тому, що незабаром окупований росією Крим буде звільнений, а Наріман Джелял і всі мужні співгромадяни, які перебувають у російських в’язницях, вийдуть на волю і з’єднаються зі своїм народом у рідному Криму.

Hayırlı yaşlar olsun Narıman dostum!

Рефат Чубаров, Голова Меджлісу кримськотатарського народу.