Меню

У Криму окупаційний суд припинив справу застреленого Набі Рахімова

22 Лютого 2023
У Криму окупаційний суд припинив справу застреленого Набі Рахімова

Південний окружний військовий суд припинив кримінальну справу вбитого під час обшуку в тимчасово окупованому Криму громадянина Узбекистану Набі Рахімова у зв’язку зі смертю обвинувачуваного. Політичного біженця звинувачували за вісьмома статтями КК РФ. ФСБ висунула померлому організацію терористичної діяльності, зазіхання на життя співробітників правоохоронних органів та ще кілька епізодів. Тіло підсудного весь цей час, майже два роки, перебувало в морзі.

Про це інформує громадське об’єднання “Кримська солідарність”

Російське слідство стверджує, що Рахімов чинив опір під час затримання та відстрілювався, тому його “ліквідували”. 

Під час засідання оголосили листа заступника начальника ФСБ про те, що свідок “Османов” перебуває на війні проти України у зв’язку з указом російського президента про мобілізацію. Прокурор клопотав про оголошення показів цього свідка, які він давав на етапі попереднього слідства.

11 травня російські силовики у Сімферополі застрелили під час затримання громадянина Узбекистану Набі (Аюба) Рахімова, стверджуючи, що він чинив збройний опір співробітникам російських правоохоронних органів. 

Його дружина Сохіба Бурханова була видворена з Криму. Вона, як і раніше, перебуває в центрі тимчасового утримання іноземних громадян у Краснодарському краї з 13 травня 2021 року.