Меню

Не звернути з обраного шляху

22 Лютого 2023
Не звернути з обраного шляху

Фото:Nefes

Щорічно 21 лютого світ відзначає Міжнародний день рідної мови.

Як і в попередні роки, цього дня відбувся єдиний диктант кримськотатарською мовою, до якого долучилися тисячі кримських татар у різних країнах. Автором тексту, запропонованого у якості  диктанту, виступив перший заступник Голови Меджлісу кримськотатарського народу, бранець кремля, Наріман Джелял, засуджений російським окупаційним судом до 17 років позбавлення волі.

Глибоко символічно і те, що диктант був озвучений у прямому ефірі з території окупованого рф Криму і поширений по всьому світу за допомогою ютуб-каналу ATR та інших соціальних мереж.

Наріман Джелял у написаному тексті, назва якого вже багато що пояснює – “Ketken yolumızdan burulmayıq/”Не звернути з обраного шляху”, сповнений гідності та поваги до людей, які залишаються вірними своєму народу, зазначає витоки єднання корінного кримськотатарського народу з рідним Кримом. 

Завершується текст оптимістичним баченням Нарімана Джеляла світлого майбутнього Криму та кримськотатарського народу.

Впевнені, всі, хто писав диктант, надихнулися оптимізмом Нарімана Джеляла, першого заступника Голови Меджлісу кримськотатарського народу, одного з яскравих та мужніх представників кримськотатарського національного руху. 

Меджліс кримськотатарського народу висловлює  щиру вдячність організаторам єдиного диктанту кримськотатарською мовою і тим, хто перевірив свій рівень знання рідної мови його написанням.