Меню

Зустріч з Тарасом Кременем

20 Лютого 2023
Зустріч з Тарасом Кременем

16 лютого 2023 року в офісі Меджлісу кримськотатарського народу відбулася зустріч Голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата ЧУБАРОВА з Уповноваженим із захисту державної мови Тарасом КРЕМЕНЕМ.

Від Меджлісу кримськотатарського народу у зустрічі також брали участь заступник Голови Меджлісу, народний депутат України Ахтем ЧІЙГОЗ, член Меджлісу, керівник Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер БАРІЄВ, член Меджлісу, генеральний директор благодійної організації «Фонд «КРИМ» Різа ШЕВКІЄВ.

Від Уповноваженого із захисту державної мови у зустрічі взяв участь також керівник Секретаріату Уповноваженого Юрій ЗУБКО.

Хоча основна тема зустрічі – “Шкільна освіта та корінні народи” була заздалегідь обумовлена її учасниками, під час тривалої та зацікавленої бесіди було обговорено також низку інших питань, зокрема тих, що пов’язані з виконанням Стратегії розвитку кримськотатарської мови на 2022 – 2032 роки.

Також учасники зустрічі, наголосивши на важливій ролі шкільної освіти у більш глибокому впізнанні українським суспільством культури, мови, історії корінних народів України, наголосили на необхідності висвітлення  цих питань у шкільних програмах.

Учасники зустрічі відмітили особливу важливість  взаємної співпраці Меджлісу кримськотатарського народу та Уповноваженого із захисту державної мови у сфері захисту та функціонування державної мови України і розвитку кримськотатарської мови в умовах російсько-української війни та тимчасової  окупації Криму.

У зв’язку з цим сторони висловили намір проводити спільні зустрічі  та консультації на регулярній основі.