Меню

На фронті загинув кримський татарин Ескендер Німетуллаєв

07 Лютого 2023
На фронті загинув кримський татарин Ескендер Німетуллаєв

4 лютого 2023 року на Сході України у війні проти російських варварів, які вторглися на територію України, загинув старший солдат Національної гвардії України Ескендер НІМЕТУЛЛАЄВ.

Ескендер НІМЕТУЛЛАЄВ народився 02 вересня 2002 року у селищі Новоолексіївка Генічеського району Херсонської області. Він був первістком у сім’ї Ісмаїла та Аніфе НІМЕТУЛЛАЄВИХ, де пізніше також народилися Айдер (2004) та Шевхіє (2010).

Ескендер навчався у Новоолексіївській загальноосвітній школі №1 Генічеського району Херсонської області, після закінчення якої у 2019 році поступив вчитися  до Професійно-морського ліцею Херсонської державної морської академії, яку успішно закінчив у 2020 році.

У грудні 2020 року Ескендер НІМЕТУЛЛАЄВ був призваний на строкову службу до Національної гвардії України. Підрозділ, у якому служив Ескендер, дислокувався в Луганській області.

Ескендеру НІМЕТУЛЛАЄВУ завжди було притаманне почуття високої відповідальності, його цінували та поважали командири та товариші по службі.

У вересні 2022 року Ескендер Німетуллаєв склав іспити та вступив на перший курс заочного відділення Державного торговельно-економічного університету (Київ).

За бездоганну службу та професіоналізм Ескендер НІМЕТУЛЛАЄВ неодноразово заохочувався командуванням, у травні 2022 року наказом командувача Національної гвардії України Ескендера було нагороджено відзнакою – нагрудним знаком “За доблесну службу”.

Від імені Меджлісу кримськотатарського народу і себе особисто висловлюю у зв’язку з непоправною втратою – загибеллю Ескендера НІМЕТУЛЛАЄВА глибокі співчуття рідним і близьким воїна:  батькові Ісмаїлу, матері  Аніфе, брату Айдеру, сестрі Шевхіє, а також бойовим побратимам, друзям, жителям селища Новоолексіївка Генічеського району.

Allah rahmet eylesin!

Рефат Чубаров,

Голова Меджлісу кримськотатарського народу

м. Київ, 06 лютого 2023 року