Меню

Україна готова депортувати зі звільненого Криму всіх росіян -Ташева

29 Листопада 2022
Україна готова депортувати зі звільненого Криму всіх росіян -Ташева

Українське керівництво розглядає можливість випровадження всіх громадян росії із Криму після деокупації півострова. Про це повідомила постійна представниця президента України у Криму Таміла Ташева, передає Depo.ua.

– Наразі питання долі громадян рф, які опинились на тимчасово окупованих територіях Криму та Севастополя, це передусім безпекове питання та одна з гарантій неповторення агресії рф у майбутньому, – зазначила вона.

Ташева зазначила, що згідно з українським законодавством, усі іноземці, які потрапили на півострів після 2014 року не через українські КПВВ або через них, але порушили термін перебування, проживають на території Криму незаконно.

– Рішення просте та не суперечить міжнародному праву: населення, яке приїхало незаконно на територію півострова, має залишити Автономну Республіку Крим та Севастополь шляхом добровільного виїзду чи примусового видворення, – наголосила Ташева.

За її словами, українське законодавство передбачає можливість примусового повернення для іноземців та осіб без громадянства та на основі відповідного закону розроблятиметься механізм для випровадження громадян росії з Криму.

Ташева зазначила, що кожна справа розглядатиметься індивідуально.