Меню

Зустріч представників Меджлісу із головою парламенту Туреччини

09 Листопада 2022
Зустріч представників Меджлісу із головою парламенту Туреччини

Представники Меджлісу кримськотатарського народу під час зустрічі з головою парламенту Туреччини Мустафою Шентопом обговорили питання посилення міжнародного тиску на росію з метою звільнення політв’язнів.

Делегація Меджлісу кримськотатарського народу у складі Рефата Чубарова, заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова та голови Асоціації організацій культури та солідарності кримських татар Туреччини Мукреміна Шагіна були прийняті головою парламенту Туреччини Мустафою Шентопом.

– Особливу увагу під час зустрічі було приділено пошуку можливостей для посилення міжнародного тиску на росію з метою звільнення політв’язнів, понад 2/3 яких становлять кримські татари, – зауважив Чубаров.

За його словами, сторони також обговорили питання підтримки громадян України – жителів Криму, які залишили півострів, аби уникнути примусової мобілізації, а також громадян України, які внаслідок широкомасштабного вторгнення рф знайшли прихисток у Туреччині.

Окрім того, за словами Чубарова, були підняті питання, пов’язані зі станом з правами людини та становищем корінного кримськотатарського народу в тимчасово окупованому Криму.