Меню

Від вибухів у Києві постраждала будівля дитячого центру “Кримська родина”

11 Жовтня 2022
Від вибухів у Києві постраждала будівля дитячого центру “Кримська родина”

Після масованого ракетного удару окупантів 10 жовтня у Києві пошкоджено приміщення школи, де розташовувався кримськотатарський дитячий центр “Кримська родина”. 

– Наша рідна київська школа, там де вісім років працює наш дитячий центр “Кримська родина”  теж сьогодні постраждала від вибухів… Тварі, як же сильно ми вас ненавидимо, – написала на своїй сторінці у Фейсбук очільниця центру Аніфє Куртсеїтова.

Заходи у цій школі часто відвідували іноземні посли, депутати Київської міської ради та народні депутати, члени Меджлісу кримськотатарського народу.

– Для майже 100 кримськотатарських дітлахів, чиї батьки об’єдналися в “Кримську родину”, ця київська школа була і залишається  другим рідним домом:  тут щосуботи-неділі переповнені хореографічний зал, де займалися дві танцювальні групи, повні класи, де діти навчалися рідної мови, пізнавали літературу та історію кримськотатарського народу та рідного Криму, – розказав голова Меджлісу Рефат Чубаров.

Також в результаті ракетних ударів у столиці пошкоджено будівлі Будинку вчителя, Наукової бібліотеки, Київського національного університету ім. Т. Шевченка, штаб-квартиру Міністерства освіти і науки України та музей Ханенків.

Кількість загиблих зросла до 19. Загалом 105 людей дістали пора