Меню

Як вибух на Кримському мосту змінить хід війни – експерти

10 Жовтня 2022
Як вибух на Кримському мосту змінить хід війни – експерти

Пожежа на Кримському мосту, яка сталася внаслідок вибуху, на думку експертів, суттєво погіршить постачання російських військ на південному фронті. Це також важлива перемога України з точки зору впливу, передає BBC News Україна

8 жовтня на залізничному мосту через Керченську протоку стався вибух, в результаті чого обвалилася частина автомобільного мосту. Рух автомобілів та поїздів тимчасово припинили.

Пересування військових і техніки через міст буде зупинено як мінімум до кінця жовтня, вважає український військовий експерт, кандидат військових наук Ігор Романенко.

За його словами, це сталося дуже своєчасно, адже на Херсонському напрямку протягом останнього тижня активізувались воєнні дії. І саме з Криму через Керченський міст Росія перекидала основну частину людей і зброї.

На його думку, удар по мосту частково вплине і на постачання російської армії на Сході, де Росія поступово відступає під тиском українських сил.

Нинішній інцидент може бути частиною плану щодо повернення Криму у короткостроковій перспективі, вважає авторитетний військовий експерт, генерал австралійської армії у відставці Мік Раян. 

Чи причетна до цього Україна

Російська влада одразу припустила причетність до підриву мосту українських військових. Україна цю версію офіційно не коментувала, хоча натяків на це в коментарях достатньо.

На думку аналітиків, офіційного визнання причетності одразу не станеться так само, як це було після вибухів на аеродромі Саки в Криму у серпні.

Утім, більшість експертів погоджується, що за вибухом на мосту стоять українські спецслужби.