Меню

Розпочалася підготовка до реінтеграції Криму

08 Вересня 2022
Розпочалася підготовка до реінтеграції Криму

Фото: krymsos

За дорученням Президента України й у рамках виконання Стратегії деокупації та реінтеграції Криму, на базі Представництва відбулося перше установче засідання робочої групи з напрацювання першочергового плану дій органів державної влади України після деокупації території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

Мета діяльності групи – формування пропозицій щодо базових рішень, які створять умови для повноцінної реінтеграції деокупованих територій Кримського півострова.

– Уже зараз важливо напрацювати першочергові кроки держави після відновлення контролю над окупованим Кримом, щоб одразу почати реінтеграцію півострова. Ми плануємо залучати до роботи групи найбільш фахових національних і міжнародних експертів, які мають значний досвід у цих питаннях, – підкреслила Постійна Представниця Таміла Ташева. 

Основні сфери діяльності робочої групи:

  • питання відповідальності за вчинення як воєнних злочинів і злочинів проти людяності, так і за сприяння роботі окупаційних адміністрацій;
  • відновлення публічної влади на деокупованій території АР Крим і міста Севастополь;
  • документи та верифікація судових рішень, які були видані на окупованій території;
  • захист права власності, зокрема конвалідація правочинів, вчинених на окупованих територіях, щодо державного, комунального чи приватного нерухомого майна;
  • вирішення подальшої долі громадян рф, які в’їхали на територію Криму після його окупації;
  • гуманітарна політика на деокупованій території.

Результатом роботи групи стане формування пропозицій українським органам державної влади – щодо першочергових кроків для забезпечення сталої реінтеграції деокупованої території Кримського півострова.