Меню

Голова Меджлісу зустрівся із президентом Латвії

07 Вересня 2022
Голова Меджлісу зустрівся із президентом Латвії

Рефат Чубаров та посол України у Латвії  Олександр Міщенко були прийняті Президентом Латвії Егілсом Левітсом та Спікером Саейми Латвії Інарою Мурнієце під час перебування голови Меджлісу в Латвії 5-6 вересня.

Глава Латвійської Держави підкреслив, що Латвія буде допомагати Україні та українському народові до повної перемоги нашої держави над країною-агресором – росією.

Рефат Чубаров детально поінформував Президента та Спікера Латвії про сучасну ситуацію в Криму щодо репресій та переслідувань, які окупаційна влада застосовує до кримських татар. Зокрема, в контексті намагань росії штучно змінити демографічну ситуацію в Криму шляхом, з одного боку, витіснення кримських татар за межі півострова, з іншого – завезення близько 1 млн громадян рф на територію Криму.

За словами Голови Меджлісу, кримські татари піддаються жорстким репресіям з боку окупаційної влади Криму, близько 170 осіб знаходиться за гратами.

Під час зустрічі з Спікером Латвії Інарою Мурнієце, Посол України передав копію запрошення від імені Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука та Спікера Парламенту Хорватії Гордана Яндроковича взяти участь у Першому парламентському саміті Кримської Платформи, який спільно організують Україна та Хорватія в м. Загреб 25 жовтня 2022 року. Спікер Парламенту Латвії попередньо висловила свою згоду взяти участь у цьому заході.