Меню

Голова Меджлісу привітав Туреччину з Днем перемоги

30 Серпня 2022
Голова Меджлісу привітав Туреччину з Днем перемоги

З Днем Перемоги, Туреччино!

30 серпня у Туреччині відзначається велике державне свято – День перемоги.

Саме 30 серпня 1922 року відбулася найзапекліша битва у греко-турецькій війні 1921-1922 років при Думлупинарі, блискавичну перемогу в якій здобули турецькі воїни на чолі з генералом Мустафою Кемалем Ататюрком, майбутнім «батьком нації», першим президентом Турецької Республіки.

Україна, яка вже понад 8 років мужньо протистоїть російській агресії, що з 24 лютого 2022 року переросла у повномасштабну російсько-українську війну, яка супроводжується бомбардуванням ракетами міст, селищ, катуваннями та вбивствами вірних своїй державі громадян, добре знає, що таке боротьба за свою свободу, ідентичність та незалежність.

Українці високо цінують військову співпрацю та допомогу Турецької Республіки Українській державі у захисті її територіальної цілісності, засудження окупаціі Криму та невизнання спроб його анексії росією, а також сприяння українським громадянам, які знайшли тимчасовий захист на території Туреччини.

Користуючись цією нагодою, щиро вітаю Турецьку Республіку від себе особисто та від імені Меджлісу кримськотатарського народу із Днем Перемоги. Сердечно бажаю братній Туреччині подальшого стабільного розвитку, а її дружньому турецькому народові – миру, процвітання, сімейного затишку та успіхів!

Рефат Чубаров, Голова Меджлісу кримськотатарського народу