Меню

Криму почалося, Кримом і завершиться – Зеленський процитував Джеляла

24 Серпня 2022
Криму почалося, Кримом і завершиться – Зеленський процитував Джеляла

З Криму почалося, Кримом і завершиться. Президент Володимир Зеленський під час відкриття Другого саміту Кримської платформи процитував лист політв’язня, першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла, передає QIRIM.NEWS.

– У своєму листі пан Джелял написав: “з Криму почалося, Кримом і завершиться”. І це дійсно так. Я в це віру 100%. Щоб подолати терор, щоб повернути прогнозованість і безпеку нашому регіону в Європі, всьому світу треба злобувати перемогу в боротьбі проти російської агресії. А отже потрібно звільнити Крим від окупації. Там, де почалося, там і завершиться. І це буде ефективна реанімація міжнародного правопорядку, – заявив Зеленський.

Він нагадав, що окупанти ув’язнили Джеляла після його участі у першому саміті Кримської платформи у Києві минулого року.

Нещодавно, знаєте, шановні, я отримав листа від одного з киримли, Нарімана Джеляла, і він зараз, на жаль, за ґратами, окупанти ув’язнили його абсолютно за брехливим звинуваченням, ми це знаємо – лише за те, що він бореться за свою Батьківщину, за те, що він взяв участь у першому саміті Кримської платформи, який відбувся минулого року. Він приїхав минулого року вже з окупованого Криму, щоб розповісти учасникам саміту, що реально відбувається на півострові. Через 9 днів після його повернення окупанти позбавили його свободи, – нагадав Зеленський.