Меню

Екскомандира корабля “Славутич” викрали та судять у Криму

02 Серпня 2022
Екскомандира корабля “Славутич” викрали та судять у Криму

Фото: investigator.org.ua

Капітана 1-го рангу запасу, колишнього командира корабля управління ВМС України «Славутич», волонтера та активіста Олексія Кисельова затримали в окупованому Генічеську й вивезли до Криму. Як розповів його син Артем Кисельов, волонтера викрали 22 липня.

«Представники «республік» викрали мого батька. Де вони його тримали кілька днів — невідомо, але вже 27 липня він нібито перетнув кордон із Кримом, де його затримали та помістили у сімферопольське СІЗО», — написав Артем Кисельов на своїй сторінці у Facebook.

Олексію Кисельову інкримінують участь у «батальйоні імені Номана Челебіджихана» (ч.2 статті 208 КК РФ).

29 липня «суд» у Сімферополі обрав йому запобіжний захід — два місяці тримання під вартою.

«Фізичний стан батька свідчить про побиття та можливі тортури. Очевидно, що справа абсолютно сфабрикована та незаконна», — заявив син активіста.

Олексій Олексійович Кисельов (народився 2 лютого 1964 року) був командиром корабля управління «Славутич» ВМСУ, після відставки у званні капітана 1-го рангу займався громадською та підприємницькою діяльністю у Севастополі. Після окупації Криму у 2014 році виїхав до Генічеська. Є одним із засновників ГО «Переселенець-СОС» — організації, яка займається правами внутрішньо переміщених осіб із Криму та Донбасу, передає Кримська правозахисна група.