Меню

Окупований Крим злочинно відвідав чеський політик

02 Серпня 2022
Окупований Крим злочинно відвідав чеський політик

1 серпня пропаганда окупантів поширила відомості про протиправне відвідання Криму Ярославом Доубравою, якого при цьому «скромно» назвали «громадським діячем Чеської Республіки». Про це повідомляє Асоціація реінтеграції Криму.

На півострові Доубрава зустрівся з фейковим «головою Криму» Аксьоновим та такою самою фейковою «сенаторкою» Ольгою Ковітіді, нібито в рамках «народної дипломатії».

Насправді Доубрава є чеським сенатором, строк повноважень якого спливає у жовтні цього року. Але його цілком підконтрольна росіянам «політична діяльність» стала за останні роки максимально токсичною для політичних сил Чехії, і тому 73-річний колишній функціонер комуністичного режиму, що «тримався партійної лінії» з 1967 року навряд чи буде балотуватися на нових виборах.

Найгучніший скандал із Доубравою трапився 15 червня під час обговорення виступу в парламенті Чехії Президента України Володимира Зеленського. Доубрава на тому засіданні почав поширювати з трибуни дезінформацію, у якій поставив під сумнів злочини російських окупантів в Бучі. Втім протест на цей виступ чеські парламентарі відреагували покинувши залу засідань.

Як заявила щодо цього чеський парламентар Мирослава Немцова, вона сподівається, що «це був останній виступ останнього комуніста в Сенаті», та що «доросла людина у здоровому розумі мабуть не може так казати»; її колега Томаш Чернін також назвав Доубраву «єдиним пережитком комунізму в Сенаті».