Меню

До участі у Кримській платформі запрошено понад 48 країн

02 Серпня 2022
До участі у Кримській платформі запрошено понад 48 країн

Другий саміт Кримської платформи, запланований на 23 серпня, пройде в онлайн-форматі. Про це під час брифінгу сказав заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква, передає кореспондент Укрінформу.

– Через рік після першого саміту Президент України ініціював проведення другого саміту Кримської платформи в онлайн-форматі. З питань безпеки ми не можемо провести цього року саміт в офлайн-форматі… Лідери держав-членів Кримської платформи отримали запрошення взяти участь у саміті. Безумовно, питання деокупації Криму, як і деокупації інших територій України, зараз має бути на порядку денному усіх лідерів, – зазначив Жовква.

За його словами, за рік до участі доєдналася ще одна країна, тепер налічується 48 держав-членів Кримської платформи.

Питання деокупації Криму, як і деокупації інших територій України, має зараз бути на порядку денному всіх лідерів, тому запрошено не лише чинних учасників Кримської платформи – на сьогоднішній день ми маємо 48 учасників, – а й представників держав Азії, Латинської Америки та Африки, – сказав він.

Жовква також поінформував, що в жовтні відбудеться ще один саміт Кримської платформи, на це раз за участю спікерів парламентів.

На жовтень планується проведення саміту Кримської платформи у форматі парламентського виміру, за участю спікерів парламентів. Цей захід буде проведено офлайн, в одній з держав-партнерів України. Це буде продовження формату Кримської платформи, адже роль парламентів в ухваленні відповідних законодавчих актів для деокупації Криму також є дуже важливою, – повідомив заступник керівника Офісу Президента.