Меню

Юксель: турецький бізнес допоможе відродити українську економіку

26 Липня 2022
Юксель: турецький бізнес допоможе відродити українську економіку

Про це QIRIM.News розповів голова Асоціації TURKSID Ісмет Юксель. За його словами, бізнес завжди зацікавлений у реалізації великих проєктів, проте варто враховувати, що інвестиції люблять безпеку та стабільність.

Якщо буде знову відновлено нормальне бізнес-середовище, то безумовно ділові люди з Туреччини візьмуть участь у відновленні української економіки, – сказав він.

Юксель зазначив, що війна в Україні дуже вплинула на турецький бізнес.

– Багато інвесторів приїжджали в Україну, проте широкомасштабна війна природно відлякує бізнесменів. Багато інвесторів мали свої бізнес-плани в Україні. Крім цього, великі збитки зазнали представники середнього бізнесу, що працювали в Україні. Вони змушені були закритися. Навіть ті, хто зараз знову відкриває свій бізнес не можуть розраховувати на прибуток.

Друга проблема полягає у наступному. Президент України Володимир Зеленський запрошував турецький бізнес до країни, однак багато турецьких громадян, які приїжджають в Україну працювати як фахівці на тих чи інших підприємствах, стикаються з проблемою реєстрації. Наприклад, звичайний турецький ресторан запрошує в Україну кухарів, але стикається з бюрократичними бар’єрами через проблеми з реєстрацією, – розказав Ісмет Юксель.

Говорячи про діяльність TURKSID, Юксель повідомив, що сьогодні, хоча організація і не займається захистом інтересів бізнес-партнерів, Асоціація надає гуманітарну допомогу людям, які постраждали від війни в Україні, закуповують ліки для військових. Крім того, члени TURKSID надають допомогу українським біженцям, які знайшли притулок у Туреччині.