Меню

Перша леді Туреччини підтримала Україну у своєму зверненні

26 Липня 2022
Перша леді Туреччини підтримала Україну у своєму зверненні

Фото: aa.com.tr

З ініціативи дружини президента України Олени Зеленської пройшов другий Саміт перших леді та джентльменів  «Україна та світ: Майбутнє, яке ми (від)будуємо разом».

Захід відбувся у форматі телемосту між різними країнами світу: Україною, Польщею, Бельгією, Великою Британією та США. До України на саміт прибули дружини Президентів Латвії та Литви Андра Апіне-Левіте і Діана Наусєдєнє.

Перша леді Туреччини Еміне Ердоган записала відеозвернення, в якому закликала об’єднати зусилля для допомоги дітям та жінкам, які стали жертвами війни, а також до участі у відновленні України.

«Хочу запросити усіх взяти участь у відновленні України. Давайте працювати разом для підтримки жінок та дітей, які стали жертвами війни, попри їхню расову, мовну чи релігійну приналежність», – сказала Еміне Ердоган.

Перша леді Туреччини також висловила сподівання, що саміт перших леді та джентльменів приверне всесвітню увагу до України та скоро війна закінчиться. Вона також нагадала про те, що у Туреччині після початку війни знайшли прихисток 1300 дітей-сиріт з України.