Меню

Захисник Хайсер Джемілєва має намір оскаржити рішення Київського районного суду Сімферополя про утримання його підзахисного під вартою 60 днів

29 Травня 2013
Захисник Хайсер Джемілєва має намір оскаржити рішення Київського районного суду Сімферополя про утримання його підзахисного під вартою 60 днів

«Я думаю, що протягом передбачених п’яти діб мною буде подано апеляцію, тому що це моя професійна робота, – сказав Лєсовий. – Тому що при розгляді справи я не побачив жодних ознак того, що підозрюваний намагався втекти. Навпаки, він очікував прибуття правоохоронних органів, я не побачив нічого такого, щоб підтверджувало, що він намагався або намагається сховатися або знищити докази, він залишив рушницю. Рушницю через три години виявили співробітники правоохоронних органів, вилучили, описали. Він не порушував обстановку на місці події. Я не бачу причин, достатніх для позбавлення його волі. Я бачу причини для його психіатричного обстеження, тим більше по цій категорії справ, на яку ми вказуємо».

За словами захисника, законом передбачені заходи у вигляді домашнього арешту, особистого опікування, а також грошової застави.

«Я думаю, що вони достатньою мірою можуть забезпечити очікування Хайсером судового розгляду після закінчення розслідування», – вважає захисник Хайсер Джемілєва.

Крім того, на питання журналістів: «Чому звинувачення вказує, що Хайсер може сховатися?» – захисник А.Лєсовий відповів, що подібна заява – це суб’єктивна думка того, хто з нею звернувся до суду, оскільки об’єктивно, виходячи з тієї інформації, яку 28 травня 2013 року звинувачення надало до суду, смерть була заподіяна 27 травня 2013 року в 15:30, а підозрюваний Хайсер Джемілєв був затриманий в цей же день о 18 годині і декілька хвилин. «Протягом більш трьох годин він перебував на місці події, повідомив про подію і очікував приїзду працівників правоохоронних органів. Як за таких об’єктивних обставин, на які вказує саме звинувачення, можна вважати, що він може сховатися, особисто я, як правознавець, відповіді не знаю. Можливо, автори цієї думки дадуть відповідь на ваше запитання зі свого боку», – прокоментував Лєсовий.