Меню

Союз репресованих народів Росії привітав делегатів Курултаю V скликання з початком роботи

21 Липня 2012
Союз репресованих народів Росії привітав делегатів Курултаю V скликання з початком роботи

21 липня 2012 року розпочала свою роботу 4-а сесія V скликання Курултаю кримськотатарського народу.

У роботі Курултаю беруть участь близько 200 делегатів, представники дипломатичних місій, акредитованих в Україні, міжнародних організацій, української і кримської влади, а також представники кримськотатарської діаспори з США, Туреччини і Румунії.

З привітанням до делегатів звернувся голова «Союзу репресованих народів Російської Федерації» Аркадій Горяєв.

Членам «Спілки репресованих народів Росії» надана велика честь бути запрошеними і взяти участь в національному з’їзді кримських татар, вищому представницькому органі народу – Курултаї кримськотатарського народу», – сказав А. Горяєв.

Він також зазначив, що «історія трагічної долі депортованих народів в XX столітті і вчиненого геноциду над нами комуністичним режимом СРСР об’єднує в боротьбі за свої національні права кримськотатарський, карачаївський, калмицький, чеченський, інгушський, балканський народи і турків-месхетинців».

Союз репресованих народів Росії, за словами Аркадія Горяєва, повністю підтримує ініціативу Меджлісу кримськотатарського народу в проведенні Міжнародного Форуму з питань відновлення прав кримськотатарського народу на своїй Батьківщині, забезпечення його безпеки і гарантій розвитку в Україні.

«Ми з великим натхненням поділяємо з вами радість і гордість з приводу того, що Меджліс кримськотатарського народу став офіційно членом «Європейської Платформи Пам’яті і Совісті», яка поставила перед собою завдання дослідити злочини комуністичного режиму та організувати суд над КПРС – «Нюрнберг-2» , – заявив глава Союзу репресованих народів Росії Аркадій Горяєв.

Наприкінці своєї промови А. Горяєв звернувся до Голови Меджлісу кримськотатарського народу М. Джемілєва з проханням «взяти на себе також відповідальність і за долю депортованих народів колишнього СРСР», а також побажав Курултаю плідної і успішної роботи для прийняття мудрих рішень.