Меню

Для визначення кандидатів по мажоритарних округах нам не потрібні чиїсь пропозиції, – Мустафа Джемілєв

16 Липня 2012
Для визначення кандидатів по мажоритарних округах нам не потрібні чиїсь пропозиції, – Мустафа Джемілєв

Про це глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв повідомив в інтерв’ю газеті «Авдет», коментуючи заяву лідера кримської «Батьківщини» Андрія Сенченка щодо його пропозицій Меджлісу кількох мажоритарних округів у Криму.

«Для того, щоб Курултаю прийняти рішення про висунення кандидатур по мажоритарних округах в Криму, не потрібно чиїхось пропозицій, бо ми можемо в цих округах розраховувати тільки на голоси своїх співвітчизників. А оскільки в жодному з 10-ти округів в Криму кримськотатарські виборці не становлять навіть чверті всіх виборців, то шансів на обрання у кримськотатарських кандидатів практично немає. Але якщо та політична сила, з якою ми укладемо передвиборний союз, висуне по округах своїх більш-менш популярних серед російськомовного населення кандидатів, то кримські татари, підтримавши ці кандидатури , можуть кардинально змінити розклад голосів і допомогти їм здобути перемогу.

Власне з цими пропозиціями ми й виходимо на наших потенційних союзників, але вони поки вважають за краще самі закріпитися в прохідній частині свого списку, а нам пропонують те, що їм не належить. Наприклад, на минулих виборах в жовтні 2010 року до органів місцевого самоврядування «Батьківщина» набрала по Криму всього 19569 голосів, що майже втричі менше голосів кримських татар, відданих за Народний Рух за рекомендацією Курултаю. І як же вони зможуть при такій кількості сприяти обранню наших кандидатур в «пропонованих» мажоритарних округах? До того ж, слід врахувати, що з жовтня 2010 року ситуація в країні кардинально змінилася і далеко не факт, що багато з тих, хто з числа російськомовних виборців голосував тоді за БЮТ, знову підтвердять свою позицію, тим більше коли їх призвуть голосувати за кандидатів – кримських татар», – глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв.