Меню

Нам не по дорозі з політичними партіями, які виступають проти відновлення прав кримськотатарського народу, – глава Меджлісу Мустафа Джемілєв

16 Липня 2012
Нам не по дорозі з політичними партіями, які виступають проти відновлення прав кримськотатарського народу, – глава Меджлісу Мустафа Джемілєв

Глава Меджлісу Мустафа Джемілєв в інтерв’ю газеті «Авдет» прокоментував твердження членів об’єднаної опозиції «хто не з нами, то за владу».

«У політиці не можна все ділити на біле і чорне. Є й інші кольори. Тим більше в умовах сучасної України, коли в самій владі, особливо в регіонах, представлені різні за своїми поглядами на майбутнє України люди. Тому, для нас неприйнятний більшовицький принцип «хто не з нами, той проти нас».

У ситуації, коли десятки тисяч наших співвітчизників не облаштовані, сотні селищ кримських татар позбавлені елементарної соціальної та інженерної комунікацій, наші представники – від депутатів сільської ради до Верховної Ради Криму – зобов’язані використовувати будь-які можливості для покращення стану людей.

Інша справа, і це також підтверджується діяльністю делегатів Курултаю всіх скликань, ми послідовні у своїх принципах, і тому ніколи не входили до політичних коаліцій чи союзів з силами, що сповідують авторитарні методи управління суспільством і виступають проти інтеграції України в співтовариство європейських народів. Тим більше, нам не по дорозі з політичними партіями, які виступають проти відновлення прав кримськотатарського народу.

Додам також, що ми жили і при владі, яка була сформована переможцями виборів 2007 року, тобто представниками БЮТ і НУ-НС. І тоді, всередині самої влади, теж вистачало типів, які не вирішували ніяких проблем, ні про що, крім особистих прибутків і благ не турбувались. Але це не дає підстав для характеристики згаданих політичних сил у виключно темних тонах».