Меню

В Алуштинському регіоні обрано голову регіонального меджлісу і сформований склад регіонального меджлісу

30 Червня 2012
В Алуштинському регіоні обрано голову регіонального меджлісу і сформований склад регіонального меджлісу

30 червня 2012 року відбулася регіональна конференція кримських татар Алуштинського району, делегатами якої було обрано 45 членів, що представляють 7 місцевих меджлісів.

Згідно «Положення про місцеві органи національного самоврядування кримськотатарського народу», ведення регіональної конференції кримських татар Алуштинського району до моменту обрання голови регіонального меджлісу було покладено на голову Комісії з підготовки та організації виборів місцевих меджлісів Рефата Чубарова і секретаря Комісії Заїра Смедляєва.

В якості гостей на Конференції були присутні Голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, його заступники Ремзі Ільясов і Ахтем Чийгоз, член Меджлісу Февзі Кубедінов, а також делегати Курултаю кримськотатарського народу 5 скликання.

Після затвердження порядку денного конференції та визначення порядку обрання регіонального меджлісу, делегати перейшли до розгляду питання про обрання голови Алуштинського регіонального меджлісу. У бюлетень для таємного голосування були внесені прізвища кандидатів на посаду голови регіонального меджлісу – Енвера Арпатли і Ернеста Сейдаметова.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

За результатами таємного голосування головою Алуштинського регіонального меджлісу більшістю голосів делегатів конференції обрано Енвера Арпатли.

Далі делегати конференції голосуванням ухвалили рішення про формування складу Алуштинського регіонального меджлісу, до якого за посадою увійшли 7 голів місцевих меджлісів, а також за пропозицією голови Алуштинського регіонального меджлісу Е. Арпатли до складу меджлісу були введені додатково Рустем Гафаров і Зія Сейтмеметов.

На завершення своєї роботи делегати регіональної конференції обговорили план роботи регіонального меджлісу і підтримали пропозиції голови регіонального меджлісу про необхідність підготовки плану роботи кожному місцевому меджлісу і графіка прийому громадян.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв привітав новообраного голову Алуштинського регіонального меджлісу і подякував учасникам конференції за проведені відповідно до “Положення про місцеві органи національного самоврядування кримськотатарського народу” вибори.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Голова Меджлісу нагадав, що тривалий час в Алуштинському регіоні фактично не функціонував регіональний меджліс, тому він висловив сподівання, що новообраний голова регіонального меджлісу докладе максимум зусиль, спрямованих на конструктивну роботу меджлісу в регіоні. А також рекомендував членам регіонального меджлісу активніше працювати зі співвітчизниками, керуючись рішеннями національних інститутів самоврядування – Меджлісу і Курултаю кримськотатарського народу.


Нагадаємо, позачергові вибори чотирьох місцевих меджлісів Алуштинського, Буюк-Ламбатського, Корбеккульского і Кучук-Узенського регіонів були проведені 28 квітня 2012 року. За результатами таємного прямого голосування бюлетенями на семи виборчих дільницях, сформованих в чотирьох виборчих округах, було обрано 32 члена місцевих меджлісів з 45 кандидатів, які взяли участь у виборах. У зазначених адміністративно-територіальних утвореннях позачергові вибори організовані відповідно до раніше прийнятого рішення Меджлісу кримськотатарського народу про дострокове припинення повноважень місцевих меджлісів.

Таким чином, у всіх адміністративно-територіальних утвореннях Алуштинського району на сьогоднішній день обрані місцеві меджліси, які до часу скликання регіональної конференції вже провели свої перші засідання, на яких обрали голів і секретарів місцевих меджлісів.