Меню

В Керчі відсвяткували Хидирлєз

03 Травня 2012
В Керчі відсвяткували Хидирлєз

2 травня в міському парку Керчі, розташованому біля моря, пройшло святкування кримськотатарського національного свята Хидирлєз.

Про свято на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розповів перший заступник Голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Слід зауважити, пише Рефат Чубаров, що проведення щороку в Керчі свята Хидирлєз стало вже загальноміською традицією. До свята готуються всі завчасно: як мерія м. Керчі на чолі з міським головою Осадчим Олегом, так і Керченський регіональний меджліс на чолі з Муфретом Велієвим.

Для участі у святі Хидирлєз приїхали гості як з найближчих сіл та селищ, так і з інших регіонів Криму. Особливо радіють діти, для яких це торжество є ще однією можливістю продемонструвати дорослим своє вміння у танцях, піснях і різних спортивних заходах. На офіційному відкритті свята Хидирлєз, як повідомляється на сторінці Рефата Чубарова, виступили Керченський міський голова Олег Осадчий, Президент Світового конгресу кримських татар, перший заступник Голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та голова Керченського регіонального меджлісу Муфрет Велієв.

В рамках свята Хидирлєз відбувся автопробіг легкових автомашин, прикрашених кримськотатарським національним прапором та міським прапором м. Керчі.

Особливістю свята, як і в попередні роки, став відкритий турнір з кримськотатарської національної боротьби Куреш, абсолютний переможець якого отримав головний приз, заснований міським головою – живого барана!

Нагадаємо, що 5 травня в Бахчисарайському районі пройдуть урочисті заходи, присвячені кримськотатарському святу Хидирлєз. Вони відбудуться в культурно-розважальному центрі «Шахерезада».

Запрошуються всі бажаючі. На святі, як обіцяли організатори, буде багато цікавого.