Меню

Мустафа Джемілєв спростував розповсюджені у ЗМІ повідомлення про ймовірне завершення своєї політичної кар’єри

08 Листопада 2011
Мустафа Джемілєв спростував розповсюджені у ЗМІ повідомлення про ймовірне завершення своєї політичної кар’єри

«Мова абсолютно не йшла про припинення моєї політичної діяльності або вихід з політики», – заявив М. Джемілєв в коментарях журналістам, перебуваючи на святі Курбан Байрам, що проходило на масиві Балаклавській у м. Сімферополі 8 листопада 2011 року.

«На відміну від іншої моєї заяви, яка вже ні для кого не є новиною, – продовжив Джемілєв. Зокрема, про те, що я не буду висувати свою кандидатуру на майбутніх виборах Голови Меджлісу кримськотатарського народу. І нинішні делегати Курултаю кримськотатарського народу 5 скликання на майбутній сесії національного з `їзду обіцяли підтримати моє рішення».

В той же час глава Меджлісу М. Джемілєв запевнив, що докладе максимум зусиль і буде допомагати новому Голові Меджлісу в його діяльності, якщо в цьому буде необхідність. При цьому, політичну і правозахисну діяльність, і, безумовно, участь в національному русі кримськотатарського народу Джемілєв не планує залишати або припиняти. «Я маю намір продовжувати відстоювати свої політичні переконання та інтереси кримськотатарського народу і надалі”, – підтвердив він.

М. Джемілєв також повідомив, що вважає правильним і необхідним, якщо обраний Голова Меджлісу кримськотатарського народу буде балотуватися в народні депутати України і делегати Курултаю підтримають це рішення.

«В рамках вирішення широкого кола питань нашого народу, що особливо стосуються політико-правової сфери, нам вкрай важливо мати народних обранців у законодавчому органі влади України, висунутих Курултаєм кримськотатарського народу і, бажано в більшій кількості, ніж ми маємо сьогодні», – підкреслив Джемілєв.

Глава Меджлісу також відповів на запитання «кого підтримає кримськотатарський народ і його представницький орган на майбутніх в 2012 році виборах депутатів Верховної Ради України». Мустафа Джемілєв в черговий раз нагадав, що остаточне рішення приймається делегатами Курултаю. «На сьогоднішній день Меджліс кримськотатарського народу спілкується з багатьма учасниками політичного процесу України, ведуться переговори на предмет спільної участі у виборчій кампанії 2012 року», – уточнив Джемілєв.