Меню

Ялта і Польща ще раз згадали Умера Адаманова, відомого як Мишко-Татар

04 Липня 2011
Ялта і Польща ще раз згадали Умера Адаманова, відомого як Мишко-Татар

Ялту відвідав Роман Дзюра, бургомістр польського міста Юзефово, де встановлений пам’ятник легендарному командиру партизанського загону, учаснику польського руху Опору в роки Другої світової війни, кримчанину Умеру Адаманову, відомому як Мишко-Татар.

В ході візиту бургомістр зустрівся з мером Ялти Олексієм Боярчуком.

У зустрічі також взяли участь: заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, голова Постійної комісії Верховної Ради Автономної Республіки Криму з міжнаціональних відносин і проблем депортованих громадян Ремзі Ільясов, член Меджлісу кримськотатарського народу, керівник служби протоколу Меджлісу Февзі Кубедінов; член Меджлісу кримськотатарського народу, керівник управління щодо міжнаціональних справ та міграції Ялтинської міськради Заур Смірнов, голова правління Кримської республіканської громадської організації “Койдешлер” (“Односельчани”) Ібраїм Воєнний.

Градоначальники розповіли один одному про особливості своїх територій і висловили побажання про подальшу співпрацю Ялти і Юзефова. Зазначимо, що поляки зацікавлені в розвитку спільних екологічних проектів, а Ялті хотілося б налагодити турпотік з Польщі.

У фіналі зустрічі мери міст обмінялись традиційними пам’ятними подарунками. Також польська делегація відвідала вулицю ім. Умера Адаманова у Василівці, де народився легендарний командир партизанського загону.