Меню

Зустріч із депутатами Парламенту Турецької Республіки

19 Квітня 2018
Зустріч із депутатами Парламенту Турецької Республіки

19 квітня в Офісі Меджлісу кримськотатарського народу пройшла зустріч із депутатами Парламенту Турецької Республіки, на чолі з Волканом Бозкиром, які наразі знаходяться із офіційним візитом в Україні. Всі вони є членами Комітету з міжнародних зв’язків  Парламенту Туреччини. На зустрічі був також присутній Надзвичайний та Повноважний Посол Туреччини в Україні Йонет Джан Тезель.

З кримськотатарського боку у зустрічі приймали участь лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемилєв, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, заступник Голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, члени Меджлісу Ескендер Барієв та Різа Шевкієв і перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України Юсуф Куркчі. 

Лідери кримськотатарського народу поінформували гостей про ситуацію в окупованому Криму, про незаконні арешти та штрафи по відношенню до кримських татар, а також численні обшуки, знущання та тортури, які проводять представники окупаційних правоохоронних органів.

Голова Комітету міжнародних зв’язків Парламенту Туреччини Волкан Бозкир розповів, що кримськотатарський народ може розраховувати на всебічну підтримку корінного народу півострова та невизнання анексії Криму Росією. “Наша позиція ясна і послідовна. Ми не визнаємо анексію та окупацію Криму. Сподіваємося, що переслідування кримських татар припиняться і вони будуть вільно жити у себе вдома, в Криму.”- зазначив парламентар.

Наприкінці зустрічі турецькі делегати подарували представникам кримськотатарського народу пам’ятні сувеніри та пообіцяли підтримку кримським татарам,  зокрема допомогу в будівництві мечеті в Києві та житла для переселенців з Криму. В свою чергу кримськотатарські лідери вручили високим гостям  сувенірну тарілку, виготовлену відомим кримськотатарським митцем Рустемом Скибіним.