Меню

Візит до Лондону

15 Березня 2018
Візит до Лондону

В столиці Великої Британії відбувся візит Лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілева і заступників Голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза.

Програмою були передбачені зустрічі із Державним секретарем у закордонних справах Великої Британії Борисом Джонсоном, Директором Департаменту з питань прав людини та демократії Форін Офісу Річардом Джоунсом, Головою Підкомітету з питань безпеки та оборони Європейського Парламенту Анною Фотигою та  Софі Руст із Європейського центру захисту прав людини.

На зустрічі с Борисом Джонсоном Мустафа Джемілєв розповів про ситуацію із правами людини на окупованому півострові, про репресії і методи, які вчиняє ФСБ до громадян України в Криму. Також лідер кримськотатарського народу висловив слова вдячності за рішучі дії Британського Уряду по відношенню до Російської Федерації після отруєння колишнього російського розвідника Скрипаля та його доньки. Ахтем Чийгоз закликав бойкотувати усі заходи за участю росіян та підсилити персональні санкції для близького оточення Путіна.

У свою чергу Борис Джонсон рішуче засудив дії окупантів, зокрема проведення виборів на окупованій території України. Він пообіцяв, що Велика Британія робитиме все можливе для того, щоб зупинити агресора та відновити територіальну цілісність Української держави.

Також між зустрічами відбулося спілкування з представниками ЗМІ, інтерв’ю телевізійній українській службі BBC та виступ у «Четем Хаузі» на публічному заході «Кримські реалії: чотири роки з часу анексії».

Завершився візит вечерею з Послом Турецької Республіки у Великій Британії Абударахманом Білгічем в його резиденції.