Меню

Зустріч із представниками турецької Партії Великої Єдності

17 Лютого 2018
Зустріч із представниками турецької Партії Великої Єдності

В п’ятницю, 16 лютого, в офісі Меджлісу кримськотатарського народу відбулася зустріч із турецькою делегацією на чолі з головою Партії Великої Єдності Мустафою Дестіджі. Приймали гостей Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, його заступник Ільмі Умеров. Також на зустрічі були присутніми члени Меджлісу кримськотатарського народу Різа Шевкієв та Гаяна Юксель.

Мустафа Дестіджі повідомив про політичну ситуацію в Туреччині та навколо неї, зокрема про непрості відносини із західними партнерами . Також турецький політик був дуже радий знайомству зі звільненим нещодавно політичним в’язнем Ільмі Умеровим.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у своїй промові провів паралелі з 1783 роком, коли відбулася перша анексія півострова Російською імперією. Потім розповів про майбутні зміни до Конституції України в розділ Х Автономна республіка Крим. А також зауважив, що готуватися до повернення Криму в склад України потрібно вже зараз, приймаючі необхідні закони та інші нормативно-правові акти. Щоб одразу після повернення, не гаючи часу, почати відновлювати та розбудовувати регіон, який зараз окупанти просто намагаються знищити. «Воно може відбутися дуже швидко і несподівано»,- підкреслив Голова Меджлісу.

Також сторони обговорили тему так званого «тижня Криму», який окупанти планують проводити в Анкарі навесні цього року. Лідери кримськотатарського народу рішуче засудили цю спробу легалізації незаконної анексії і повідомили, що будуть всіляко намагатися перешкодити провести ці заходи.

Наприкінці зустрічі очільник турецької делегації Мустафа Дестіджі подарував лідерам кримськотатарського народу пам’ятну тарілку.