Меню

Робоча зустріч Президента України Петра Порошенка з Мустафою Джемілєвим та Рефатом Чубаровим

09 Серпня 2017
Робоча зустріч Президента України Петра Порошенка з Мустафою Джемілєвим та Рефатом Чубаровим

8 серпня 2017 року відбулася зустріч Лідера кримськотатарського народа Мустафи Джемілєва та Голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова із Президентом України Петром Порошенком.

Під час зустрічі обговорювалися актуальні питання щодо ситуації в тимчасово окупованому Криму. Президенту була викладена інформація про репресії проти кримських татар і українців, які зараз відбуваються у тимчасово окупованому Криму.

У контексті цих питань було наголошено на важливості ефективної роботи органів державної влади України, зокрема Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, тимчасово розміщеного в Херсоні і чиїми прямими функціями є розгляд звернень громадян України, які проживають у тимчасово окупованому Криму.

Під час обговорення низки питань щодо змін до Конституції України, Президент України повідомив про те, що він очікує від Конституційної комісії текст проекту змін та доповнень до розділу Х Конституції України «Автономна Республіка Крим» вже у вересні цього року, аби спрямувати його до розгляду Верховної Ради України.

Учасники зустрічі також обговорили питання щодо координації у взаємовідносинах з міжнародними партнерами у питаннях деокупації Криму.