Меню

Прес-конференція в Укрінформі

02 Серпня 2017
Прес-конференція в Укрінформі

1 серпня 2017 року в Укрінформі відбулась прес-конференція, за участю співорганізаторів Дня українсько-кримськотатарської дружби та солідарності в Ічнянському районі Чернігівщини. Вони запропонували органам державної влади створити Організаційний комітет з відзначення у 2019 році 360-річчя Конотопської перемоги. На думку ініціаторів його утворення, до складу Оргкомітету мають ввійти представників органів влади, самоврядування, Меджлісу кримськотатарського народу, громадських організацій та науковці. 

У прес-конференції “Підсумки проведення першого Дня українсько-кримськотатарської дружби і солідарності у Ічнянському районі Чернігівської області та про перспективи відзначення 360-річчя Конотопської битви” взяли участь голова Меджлісу кримськотатарського народу, Рефат Чубаров, радник міністра інформполітики Юлія Каздобіна та співорганізатори заходу на Ічнянщині: голова Ічнянської районної ради Григорій Герасименко, член Меджлісу кримськотатарського народу Різа Шевкієв, голова Крупичпільської сільської ради Василь Мисан, кандидат історичних наук Андрій Іванець.  

Довідка.

26 липня 2017 року у Ічнянському районі вперше відбувся День українсько-кримськотатарської дружби і солідарності. В ньому взяли участь члени Меджлісу кримськотатарського народу, представники органів влади та самоврядування Ічнянського району, кримської громадськості, активісти громадських організацій Києва та Чернігівщини. 

Під час заходу відбулися зустрічі кримчан у районній раді та РДА. Для громадськості району був проведений інформаційно-просвітницький захід про історію та про сучасне життя кримськотатарського народу. У с.Крупичполе на честь українсько-кримськотатарського військового братерства було встановлено пам’ятний знак на місці, де у 1659 році напередодні Конотопської перемоги над московськими загарбниками зустрілися війська гетьмана Івана Виговського та кримського хана Мухаммед Герая ІV Софу. Учасники заходу також відвідали Соколиний хутір, де були гостинно зустрінуті козаками, палац Тарновських та інші пам’ятні місця Ічнянського району.