Меню

Делегація з Туреччини, яка прибула в Крим, не є тією делегацією, про яку впродовж кількох місяців йдеться в переговорах офіційних представників держав.

25 Березня 2015
Делегація з Туреччини, яка прибула в Крим, не є тією делегацією, про яку впродовж кількох місяців йдеться в переговорах офіційних представників держав.

Делегація з Туреччини, яка прибула 25 березня в Крим, не є тією делегацією, про яку впродовж кількох місяців йдеться в переговорах офіційних представників держав.

Про це інформагентству QHA повідомив радник Голови Меджлісу кримськотатарського народу Ісмет Юксель.

Як відомо, протягом декількох місяців ведуться переговори і проводиться підготовча робота про прибуття делегації з Туреччини до Криму, до завдань якої входить проведення моніторингу ситуації в області прав людини в Криму, а також ознайомлення із загальним становищем і проблемами кримськотатарського народу.

Останньою заявою з приводу прибуття делегації стала заява міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу, який в інтерв’ю державному агентству Туреччини Анадолу сказав, що склад делегації визначений, але зараз вирішується питання про те, яким саме чином делегація прибуде до Криму.

«До складу делегації мають увійти представники громадських організацій, фахівці у галузі прав людини, наукові співробітники. Зараз просто йдуть переговори про те, яким чином делегація має прибути до Криму», – сказав тоді Чавушоглу.

Прибуття делегації, за словами Чавушоглу, повинно було обговорюватися і 20 березня, під час візиту Президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана до Києва.