Меню

Ільмі Умерова допитували у справі «26 лютого»

24 Березня 2015
Ільмі Умерова допитували у справі «26 лютого»

23 березня в управлінні з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ по Республіці Крим відбувся допит заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Допит тривав близько двох годин. Ільмі Умерова допитували як свідка у справі «26 лютого». Адвоката Олександра Лісового, прибулого разом з ним, на допит не пустили, пославшись на те, що він уже захищає права Ахтема Чийгоза.

«Я, чесно кажучи, очікував, що питання підуть з приводу моєї позиції, висловлювань і так далі, але питання були тільки по 26 лютого і ролі Ахтема Чийгоза в цьому заході», – розповів Ільмі Умеров.

Як він зазначив, щодо Ахтема Чийгоза слідчі цікавилися, чи брав він участь в організації мітингу як відповідальна особа, що він там робив, закликав Чи до заворушень та ін.

«Я сказав, що він не тільки до безладів не закликав, а навпаки,« гарячих голів »заспокоював весь час. Якщо буде необхідність, я готовий дати ці свідчення і в суді», – підкреслив Ільмі Умеров.

На допити до Слідчого комітету викликають також і інших членів Меджлісу кримськотатарського народу.

Як зазначив перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял, за останній місяць були викликані на допит більше десяти членів Меджлісу і решта мабуть також будуть запрошені.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров вважає, що судовий процес над Ахтемом Чийгоз і, в цілому, над учасниками саме кримськотатарської частини мітингу 26 лютого, це «політична справа».