Меню

Ревізійна комісія Курултаю кримськотатарського народу: Вибори в.о. Голови Меджлісу виключені

20 Лютого 2015
Ревізійна комісія Курултаю кримськотатарського народу: Вибори в.о. Голови Меджлісу виключені

Згідно регламентуючих документів Курултаю кримськотатарського народу, вибори нового голови Меджлісу або виконуючого обов’язки голови в нинішніх умовах виключені.

Про це в інтерв’ю інформагентству QHA повідомив голова Ревізійної комісії Курултаю кримськотатарського народу Алі Озенбаш.

«З точки зору регламентуючих документів Курултаю кримськотатарського народу, вибори членів Міллій Меджлісу, голови Міллій Меджлісу або виконуючого його обов’язки, поки він живий і здоровий, незалежно від того, в якій точці світу він знаходиться, виключені», – пояснив голова Ревізійної комісії Курултаю.

За словами Алі Озенбаша, в історії Меджлісу був прецедент, коли після заборони Рефату Чубарову в’їжджати в Крим, було запропоновано вибрати виконуючим обов’язки голови його заступника Ахтема Чийгоза. Однак, вже в процесі обговорення, така пропозиція була знята як неприйнятна.

«Для того щоб призначити виконуючого обов’язки, як мінімум, потрібно скликати Курултай, що в сьогоднішніх загрозливих умовах зробити неможливо, але навіть якщо піти на деякі порушення і поставитися до положення про Курултай мало шанобливо, Голова Міллій Меджлісу повинен скласти з себе повноваження в повному обсязі. У цьому випадку його обов’язки виконував би хтось із діючих заступників», – зазначив Озенбаш.

На думку голови Ревізійної комісії, своїми намірами змінити структуру Меджлісу влада намагається узурпувати управлінські функції в Курултаї, «так як вичерпали свої можливості керувати народом кримців і навіть завоювати його довіру шляхом створення ручних “громадських” організацій».

«Те, що робиться зараз – це пряма спроба узурпації влади і дискредитації Курултаю якимись штучними призначеннями вже з боку уряду, щоб керувати в ручному режимі», – заявив Алі Озенбаш.

Джерело: http://qha.com.ua/vibori-i-o-predsedatelya-medjlisa-isklyuc…