Меню

Наріман Джелял: Посади в.о. Голови Меджлісу бути не може

20 Лютого 2015
Наріман Джелял: Посади в.о. Голови Меджлісу бути не може

Пропозицію обрати віце-спікера Держради РК Ремзі Ільясова в.о. Голови Меджлісу кримськотатарського народу прокоментував заступник голови Меджлісу Наріман Джелял.

«Поняття “виконуючий обов’язки Голови Меджлісу” в положенні про Курултай і Меджліс не існує. Це повинен бути або голова Меджлісу або перший заступник голови Меджлісу. У Меджлісі в останній каденції першого заступника не було. І Рефат Чубаров залишав своїм розпорядженням кого-небудь із заступників виконуючим обов’язки.

Після того, як Рефату Чубарову було заборонено в’їзд до Криму, він розпорядження про призначення кого-небудь в.о. Голови Меджлісу не видавав. Відповідно, такої особи немає. За фактом ці обов’язки виконував Ахтем Чийгоз, – розповів заступник голови Меджлісу.

Наріман Джелял також зазначає, що положення про Курултай і Меджліс дозволяє вибрати першого заступника, який у відсутності голови повинен виконувати обов’язки голови Меджлісу, але при цьому перший заступник обирається Меджлісом, а кандидатура подається головою. А голова обирається на Курултаї.