Меню

Ахтема Чийгоза без повідомлення рідних перевели в слідчий ізолятор

09 Лютого 2015
Ахтема Чийгоза без повідомлення рідних перевели в слідчий ізолятор

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, що міститься під вартою, минулого тижня був вивезений з ізолятора тимчасового утримання в Сімферополі.

Де саме він зараз перебуває досі невідомо.

Про це Крим.Реалії повідомила дружина Чийгоза Ельміра Аблялімова.

Вона розповіла, що близькі Ахтема Чийгоза збиралися передати йому в ІТУ в Сімферополі передачу, але співробітники ізолятора повідомили, що там його немає.

«6 лютого, потім 7 і 8 я дзвонила слідчому, він на мої дзвінки не відповідав, я хотіла дізнатися, де знаходиться мій чоловік, як у нього зі здоров’ям і що відбувається”, – розповіла Аблялімова.

Про місцезнаходження заступника голови Меджлісу рідні нічого не знали до обіду понеділка.

«Сьогодні мені вдалося додзвонитися до слідчого Азізова Булата Равильєвича, який веде цю справу. Він мені повідомив про те, що його привезли в СІЗО, правда, якого міста, він не уточнив. Він попросив прийти до нього на особистий прийом і дізнатися, де саме знаходиться мій чоловік “, – розповіла дружина Чийгоза.

Вона вважає, що слідчі органи, що займаються даною кримінальною справою, порушили Федеральний закон «Про утримання під вартою підозрюваних і звинувачених у вчиненні злочинів».

«У законі чітко прописано, що органи, в провадженні яких знаходиться кримінальна справа, зобов’язані негайно сповістити одного з близьких родичів підозрюваного або обвинуваченого про місце або про зміну місця його утримання під вартою» – пояснила Аблялімова.

Зараз, за ​​її словами, близькі мають намір з’ясувати, де саме знаходиться Ахтем Чийгоз.