Меню

До 15 квітня 2014 року відбудеться чергова сесія Курултаю. Меджліс кримськотатарського народу створив спеціальну групу, яка вивчить всі аспекти, пов’язані з проведенням референдуму всередині одного етносу

01 Квітня 2014
До 15 квітня 2014 року відбудеться чергова сесія Курултаю. Меджліс кримськотатарського народу створив спеціальну групу, яка вивчить всі аспекти, пов’язані з проведенням референдуму всередині одного етносу

За словами Чубарова на запланованій сесії Курултаю кримськотатарського народу, яка пройде до 15 квітня 2014 року, будуть розглядатися питання, пов’язані з подальшими кроками Меджлісу кримськотатарського народу в частині ситуації, що склалася.

«Я не виключаю, що на сесії будуть поставлені остаточні крапки в питанні проведення національного референдуму і формулювання питань для голосування», – уточнив глава Меджлісу, додавши, якщо до того часу будуть знайдені достатні підкріплення не тільки в міжнародній практиці, а й міжнародного забезпечення цього референдуму.

Глава Меджлісу також звернув увагу, що Меджліс кримськотатарського народу створив спеціальну групу, яка вивчить всі аспекти, пов’язані з проведенням референдуму всередині одного етносу.

“Ми зараз також намагаємося знайти міжнародні прецеденти і спиратися на міжнародні організації, які можуть нам у цьому допомогти. Насамперед, це такі організації, які покликані служити запобіганню конфліктів, наприклад, ОБСЄ або Управління Верховного комісара ООН з прав людини”, – повідомив Рефат Чубаров.

Глава Меджлісу Рефат Чубаров також зазначив, що постарається зробити все, щоб на Курултаї був лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Рефат Чубаров також спростував чутки про розкол складу Меджлісу.
«Меджліс кримськотатарського народу завжди приймає рішення в дискусіях і без диктату, але це не говорить про те, що в Меджлісі назрів розкол».

При цьому, глава Меджлісу озвучив, що один член Меджлісу особисто прийняв рішення до сесії Курултаю призупинити своє членство в Меджлісі.

«Дане рішення прийнято незважаючи на те, що такий крок не передбачений документами, що регламентують діяльність Меджлісу і Курултаю, – підкреслив глава Меджлісу. – Ставлення до такого роду дій визначить Курултай кримськотатарського народу».